Servicii
Serviciul furnizat de mine ca si coach consta in sesiuni de coaching individuale sau de echipa, organizatie, corporatie. Ca si directii de actiune, serviciile mele cuprind coachingul transformational, de business, executiv, de echipa, de organizatie si familial.
Sesiunile individuale au loc pe skype, telefonic sau fata in fata.
Cele de echipa sau de structura se vor desfasura exclusiv la locatia clientului
Pachetul de 10 sedinte individuale (cost – 50% din pretul intreg al celor 10 ore)
Pachetul de 10 sedinte, asa cum este conceput de mine, este unul din cele mai eficiente abordari, cu rezultatele statistice cele mai bune.
Fundamental, coachingul este atemporal, este instantaneu si nu are granite. Paradoxal, unul dintre primii pasi ai migratiei relatiei coach-client catre acest concept obisnuiesc sa il fac tocmai prin afisarea acestui pachet de 10 sedinte. De ce?
Raspunsul se afla in expertiza mea in ceea ce priveste constructia relatiilor de coaching, referindu-ma aici mai exact la perioada lor de fundamentare. Clientul, iarasi paradoxal, cu toate ca este detinatorul absolut al solutiilor optime si finale ale deziteratelor sale, el totusi cauta un indrumator (un coach) impreuna cu care sa le scoata la lumina printr-un proces exclusiv emergent. Experienta mea in ceea ce priveste constructia acestor relatii releva nevoia clientului de a avea un nou cadru de referinta, o noua “tabla de joc” pe care sa ordoneze singur piesele din universul sau. Pare la prima vedere o “ingradire” paradoxala si nespecifica unei relatii de coaching, dar este acel tip de “ingradire” care seamana cu definirea sau asumarea unui vas plin cu pamant fertil, in care apoi, printr-un proces realmente delegativ, clientul creste fara limite “planta sanatoasa si frumoasa” pe care acesta o doreste.
Cu alte cuvinte, clientul percepe noua “tabla de joc” ca avand granite, dar fara a fi restictionat in “jocul” sau. Elementul cost si elementul deschidere in timp sunt cheile functionarii optime a acestei abordari. Este dovedita nevoia stimulativa a clientilor de a percepe un nou cadru de referinta dar in acelasi timp si nevoia lor de a-l gestiona. Nu intamplator, ci din experienta in timp, a fost aleasa perioada de valabilitate de 12 luni, iar costul per sedinta ales de 50% din costul unei sedinte simple. In aceasta perioada clientul poate utiliza cele 10 sedinte asa cum considera ca este mai bine pentru el, congruent cu ritmul proceselor din viata sa, precum si cu momentele de luare de decizii sau momentele de aparitie a unor noi directii de explorare. Toate aceste piese ale puzzle-ului clientului nu sunt previzible, sunt fenomene instantanee, iar experienta arata ca transpunerea lor optima in timp respecta si acopera “granitele” stimulative si delegative totodata.
Aceasta abordare, utilizand acest tip de pachet, a dat cele mai bune rezultate in relatia cu clientii, acestia din urma realizand cele mai profunde si solide schimbari, avand in aceasi timp si cel mai mare grad grad de asumare din partea lor pe termen mediu si lung.
Programarea sesiunilor
Programarea sesiunilor (ziua si ora) se va face de comun acord. Punand in prim plan respectul reciproc, intelegem sa fim punctuali si sa incercam sa nu anulam sau sa reprogramam sesiunile, dar atunci cand o facem, sa fie cat mai din timp posibil (minim 24h inainte). in cazul in care apare o intarziere a clientului intr-o sesiune, voi suna eu dupa 5 minute. Orice modificare de program va trebui facuta telefonic si pe mail totodata.
Sesiunile telefonice se vor face doar in cazul in care sunt apelat. In aceasta situatie, clientul va incerca sa gaseasca un loc linistit, unde sa nu fie distras. Va evita locurile aglomerate sau momentele cand este la volan.
Pentru sesiunile neprogramate, voi avea la dispozitie 15 minute pentru a ma stabili si eu la randul meu intr-un loc linistit.
Modul de lucru in coachingul de echipa sau de organizatie
Chiar daca universul sistemic al unui client individual este cel putin la fel de vast ca cel al unei organizatii, abordarile efective in relatia de coaching sunt putin diferite in sensul stabilirii unui program de lucru. Ca prim pas, vom stabili impreuna elementele de fundament: cine este clientul, care este echipa/organizatia target, ce se doreste concret si cine este sponsorul (cine plateste). Doar in urma acestor clarificari eu voi crea in timpul cel mai scurt (3-15 zile) un program detaliat si complet pentru cazul in discutie. Sunt foarte multe elemente pe care se construieste acest program: complexitatea si dimensiunea structurilor implicate, timingul reuniunilor de grup profesionale (sedinte, intruniri), activitati specifice echipelor/organizatiei, limitarile temporale de orice tip in a aborda entitati componente. Principial, implicarea mea ca si coach este discreta, participativa si sincronizata cu viata organismului in cauza.
Cel mai eficient mod de lucru pe care il promovez este cel mixt: coaching (antrenament noninformational) combinat cu training (antrenament informational, adica dezvoltare de competente) dupa un anume program. In acest mod de lucru, putem discuta de un pachet complex, in cadrul caruia voi lucra impreuna cu echipa mea de colaboratori pe partea de training si dezvoltare personala (este vorba de o paleta larga de specializari si competente). Eficienta crescuta a unui astfel de program rezida tocmai din deschiderea si dezvaluirea nevoilor si dorintelor reale si, cel mai important, asumate de catre structura in cauza.
Costul oricarui program nu este fix, el va fi discutat si stabilit de comun acord odata cu discutia asupra continutului sau.